Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Milli Egemenlik Bayramı Kutlamaları Başladı

Amerikalı işgalci askerlerin Irak?ın köylerinden ve kentlerinden geri çekilme sürecinin başlaması ile birlikte Irak?ın çeşitli kentlerinde milli egemenlik bayramı kutlamaları düzenlendiği belirtiliyor. 

01 Temmuz 2009
Irak'ta Milli Egemenlik Bayramı Kutlamaları Başladı

 Irak’ın tüm kentleri büyük bir bayram havası yaşıyor. Irak halkı, ülkeleri 2003 yılında Amerikalı askerlerin işgaline maruz kalmasının üzerinden 6 yıl geçtikten sonra nihayet milli egemenliklerine kavuşuyor.

Amerika ile Irak arasında imzalanan güvenlik anlaşması gereği Amerikalı askerlerin bugün (30 haziran) Irak’ın tüm köylerinden ve kentlerinden çekilmesi gerekiyor. Söz konusu işgalci güçlerin 2011 yılında da Irak’tan tümüyle geri çekilmelerinin ardından bu ülke tam bağımsızlığına ve milli egemenliğine kavuşmuş olacak.

Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ bundan önce yaptığı açıklamada Amerikalı askerlerin Irak kentlerinden çekilmeye başladığı 30 haziran gününün resmi tatil ilan edildiğini ve 29 haziran gününde de kutlamalar yapılacağını duyurmuştu.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.