Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Anayasayı Korucular Kurulu Seçim Sonuçlarını Resmen Onayladı

İran İslam Cumhuriyeti Anayasayı Koruyucular Konseyi, onuncu dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlıklı olduğunu belirterek seçim sonuçlarını resmen onayladı. 

30 Haziran 2009
İran Anayasayı Korucular Kurulu Seçim Sonuçlarını Resmen Onayladı

İran İslam Cumhuriyeti Anayasa Koruyucular Konseyi, seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair iddiaları reddederek açıklanan seçim sonuçlarını resmen onayladı.
 
Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, İçişleri Bakanı Sadık Mahsuli’ye gönderdiği yazıda seçimlere yapılan itirazların yasal süre içerisinde değerlendirildiğini; ancak seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirtti.
 
Ayetullah Ahmed Cenneti, söz konusu yazıda, seçimlerin halkın yoğun katılımıyla başarı bir şekilde gerçekleştiğinden dolayı İçişleri Bakanlığı’na, icra birimlerine, ayrıca denetim heyetlerine, medya ve basın mensuplarına ve özellikle adaylara takdirlerini sundu.

Mehr

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.