Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'da Oylar Yeniden Sayılıyor

İran'da sonuçlarına itiraz edilen son cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili olarak, oyların kısmi olarak yeniden sayımına bugün başlandığı bildirildi. 

29 Haziran 2009
İran'da Oylar Yeniden Sayılıyor

Resmi haber kaynaklarından Arapça yayın yapan El Alem televizyonu, kısmi sayımın başkent Tahran'ın 22 bölgesinde ve eyaletlerde yapıldığını belirtirken, resmi haber ajansı İRNA, kısmi sayıma Kürdistan eyaletinde başlandığını kaydetti.

Mehr haber ajansı ise Tahran'ın 40 km kadar batısındaki Kerec kentinde de üst düzey yerel yetkililerin gözetiminde kısmi sayımın başladığını bildirdi.

Anayasayı Koruyucular Konseyi, oyların yüzde 10'unun kısmen yeniden sayılabileceğini açıklamış, sonuçlara itiraz eden reformcu adaylar Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi ise kısmı sayımın yetersiz olacağını belirterek, seçim sonuçlarının iptalini ve yeniden seçim yapılmasını istemişti.

Kısmi sayım sonuçlarının ilan edilip edilmeyeceği konusunda bilgi verilmedi.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.