Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Beyrut?ta Emel ve el-Mustakbel Çatışması

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri liderliğindeki Emel taraftarlarıyla hükümeti kurmakla görevlendirilen Sa?d Hariri yanlıları arasında yaşanan çatışmada bir kadının öldüğü bildirildi. 

29 Haziran 2009
Beyrut?ta Emel ve el-Mustakbel Çatışması

 Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri liderliğindeki Emel taraftarlarıyla hükümeti kurmakla görevlendirilen Sa’d Hariri yanlıları arasında yaşanan çatışmada bir kadının öldüğü bildirildi.
 
Emel Hareketi yanlılarıyla el-Mustakbel Partisi yanlıları arasında akşam saatlerinde Başkent Beyrut’un batısında yaşanan çatışmada bir kadının hayatını kaybettiği açıklandı.
 
Beyrut’un batısındaki Sünnilerin çoğunlukta olduğu Aişe Bekkar semtinde yaşanan çatışmada makineli tüfeklerin ve roket atarların kullanıldığı bildirilirken iki kişinin de yaralandığının belirtildiği çatışmada hayatını kaybeden kadının kimliği konusunda açıklama yapılmadı.
 
Lübnan ordusunun bölgeye asker sevk ettiği ve kontrolü sağlamaya çalıştığı bildirilirken, askerlere vur emri verildiği belirtildi.
 
Meclis Başkanlığına Emel Hareketi Lideri Nebih Berri’nin seçilmesinden sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, el-Mustakbel Lideri Sa’d Hariri’yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.