Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Vahabi Kaynaklı Terör Odakları Emperyalizmin Uşaklarıdır"

Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan, cuma hutbesinde İslam düşmanlarının tekfirci grupları kendi elleriyle oluşturup kullandığını vurgularken, İslam dünyasının bu gruplara karşı sessiz kalmasını eleştirdi. 

27 Haziran 2009

Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye hitap eden değerli alimimiz, geçtiğimiz hafta Irak'ta yaşanan terör saldırılırına değindi. Vahabi kaynaklı terör çetelerine karşı İslam dünyasının hep birlikte tepki göstermesi gerektiğini belirten Turan, buna sessiz kalmanın cinayete ortak olmak anlamına geldiğini söyledi. Turan hutbesinde şunları söyledi:
 
"Emperyalistler ve Siyonistler İslam'ın önünü almak için, İslam coğrafyasına saldırmaya bahane bulmak ve mezhep çatışması çıkarmak için tekfirci, fitneci terör örgütlerini kendi elleriyle kuruyor, kullanıyor. Düşman düşmalığını yapıyor, bu gayet normal. Ancak, dostların bu konudaki sessizliği, tepkisizliği anlaşılır gibi değil. Biz onlar adına konuşmuyoruz, onların çıkıp bu konuda görüşlerini bildirmeleri gerekir. Bu saldırıları tasvip ediyorlar mı, yoksa karşı mı çıkıyorlar?
 
Cinayet işledikçe sevap kazandığını zanneden bu zavallı mahluklar İsrail'in karşısına çıkamayacak kadar zelildirler. Siyonist'e tek kurşun sıkmayan bu teröristler, din kardeşlerini pazarda, camide, yaşlı genç, çoluk çocuk acımadan katlediyorlar. Allah, bu mübarek günlerin hürmetine bu belayı İslam'dan uzak etsin, bunları ve destekleyenleri kahrı perişan etsin.
 
Zulüm dolu Emevi saltanatını kutsayan zihniyet bu cinayetlerin ortağıdır. Kim bu tefrikacı terör saldırılarından razıysa o da cinayetin vebalini üstlenmiş olur. Kur'an-ı Kerim'de Hz.Salih kıssasında olduğu gibi.. Hz.Salih (as)'ın devesini öldüren bir kişiydi, ancak diğerleri de bundan razı olduklarından Allah katında hepsi suçlu bulunmuş, kavim helak olmuştur.
 
Geçtiğimiz hafta Irak'ta iki büyük bombalama olayı oldu, biri Kerkük'te, diğeri Bağdat'ta. İki yüze yakın masum insan katlediledi. Saldırılarda açık hedef Şiiler'di. Şii mahallesi, Şii camisi.. Basın hep bu ifadeleri kullandı. Peki bunca dinadamı kardeşlerine yapılan açık teröre niçin sessiz kaldı? Durum tam tersi olsaydı, sessiz kalacaklar mıydı? İslam Konferansı Örgütü nerede? El Ezher nerede? Ülkemin dinadamları niçin hala çiçek böcek hutbeleri veriyorlar? Bunları besleyen Suudi çetesini niçin dışlamıyorlar? M.Kemal Atatürk, Peygamber efendimizin kabrini yıkmaya çalışan Suudilere büyük tepki göstermiş, bunu savaş sebebi sayacağını ilan etmişti. İslam ülkeleri ABD hizmetçisi Suud çetesine tepki koymalı!
 
Allah, Müslümanlara uyanış nasip etsin, bu fitnenin karşısında tek vücut olmayı nasip etsin. Artık kardeş kanı akmasın." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.