Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El-Hekim Şehadetinin 6. Yılında Törenlerle Anıldı

Irak İslam Yüksek Konseyi Kurucu Başkanı Ayetullah Şehid Seyyid Muhammed Bagır El- Hekim Başta Irak olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde törenlerle anıldı. İstanbul Zeynebiye Camiinde de bir taziye töreni düzenlendi.  

27 Haziran 2009
El-Hekim Şehadetinin 6. Yılında Törenlerle Anıldı

Törende Kur’anı Kerim okundu dualar edildi.  Zeynebiye Camii İmamı Hüccet-ül İslam Hamit Turan törende yaptığı konuşmada: “ El- Hekim’in büyük bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, Irak için tam anlamıyla bir birlik harcı olduğunu söyledi.  Turan, Irak’ın toprak bütünlüğü, milli birliği için hayatı dâhil her şeyini ortaya koyduğunun altını çizdi. 


Törende Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Hüccet-ül İslam Seyyid Abdulaziz El- Hekim’in gönderdiği mesajı Zeynebiye Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Bölümü sorumlusu Kasım Alcan okudu.  El- Hekim mesajında:  Mihrap şehidi Ayetullah el-uzma Şehid Muhammed Bâkır el Hekimin, her yönüyle üzerinde düşünülmesi gereken bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, O’nun özgür ve güvenli geleceği olan, yasalarla yönetilen, Iraklılar için eşitlik ve adaleti uygulayan, onların hukuk ve onurunu koruyan sadece yönetenlerin değil tüm halka ait bir Irak istediğini altını çizdi.


 El- Hekim, “Bizler bugün o merhumun hedeflerine ulaşmak için çaba harcıyoruz ve onun hedefleri Iraklıların hedefidir. Iraklıların refahı ve ilerlemesi hedefimizdir. Onlara tam güvenlik sağlamak ve Irakın toprak bütünlüğü ve halkının ve devletinin birliği hedefimizdir.
Medeniyetlerin beşiği peygamberlerin geldiği ve masum imamların toprağı olan Irak'ı layık olduğu uluslar arası konuma yeniden yerleştirmektir.
İşte bu noktada üzerimize düşen görevleri hatırlıyor ve özellikler yurt dışında yaşayan Iraklılara önemli görevler düştüğünü hatırlatıyoruz.
Irakta yaşayan kardeşleriniz teröristler ve Saddamcıların baskıcı tutumuyla karşı karşıya kalmışlardır. Sizler Irak’ın ve ıraklıların elçileri olabilirsiniz. Yeni Irak’ın yapılanması ile ilgili olarak plan ve projelerinizi sunabilir. Tecrübelerinizden kardeşlerinizi de yararlandırabilirsiniz.
Saddam rejimi geride bir enkaz bırakmıştır ve sizler yeni Irak’ın yapılanmasında o merhumun yolunu  ve üslubunu göz önünde tutabilirsiniz. Birleşik Irak cephesini daha fala genişletmek ve ırkçı ve mezhepçi sınırları aşmak için ve Irak’ı bir arada tutmak için var gücümüzle çaba harcıyoruz.
   Allahtan isteğimiz Büyük taklid mercilerimizi ve en önde gelen Ayetullah el uzma Sistani’yi koruyup yüceltsin ve şehid olan taklid mercilerimizi ve iki şehid mercimiz olan Sadr’lar ile mihrap şehidi’ni rahmetine gark eylesin.
 Son olarak yüce Allah halkımıza hayırlar nasip eylesin ve Irak’ı bütün kötülüklerden korusun. O işitendir. Duaları kabul edendir.” dedi.


Anma Töreninde Yüksek İslam Konseyi’nin Türkiye temsilciliğinden Abdullah Tütüncü de hazır bulundu. Tören dua ve temennilerle sona erdi.

 

Zeynebiye Camii'nde düzenlenen anma programından fotoğraflar:

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.