Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev: Savaş Henüz Bitmedi!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ülkesi açısından savaşın daha bitmediğini ve mücadelenin devam ettiğini söyledi. 

26 Haziran 2009
Aliyev: Savaş Henüz Bitmedi!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, düzenlediği basın toplantısında ülkenin askeri bütçesi ve bütçenin neden arttırıldığını açıkladı. Azerbaycan'da askeri bütçenin her yıl artırıldığını hatırlatan İlham Aliyev, son 5 yılda orduya 6,5 milyar dolar harcandığını, 2009 yılında da 2 milyar dolar harcanacağını ve bu rakamın her yıl giderek yükseleceğini söyledi.

VATANA MÜDAHELE EDİLDİ

Birkaç yıl önce Savunma Sanayii Bakanlığı kurduklarını belirten Aliyev, kısa sürede bakanlığa bağlı 19 fabrika açtıklarını ve 400 farklı savunma sanayi, araçları ürettiklerini ifade etti. Aliyev, tatbikatın ordudaki savaş azmini gösterdiğine dikkat çekerek, "Bizim toprak bütünlüğümüze müdahale edildi.

Yıllardır topraklarımız işgal altında tutuluyor. Sorunu barışçıl çözelim istiyoruz, ancak 15 yıldır yürütülen müzakereler sonuç vermiyor. Böyle olduğu halde doğal olarak biz ordumuzun gücüne güvenmeliyiz. İstenilen görevi yerine getirecek güçte ordumuz var" dedi.

Kaynak: Bugün

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.