Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gül: İran Gibi Büyük Bir Ülkenin İçişlerine Karışmak Doğru Değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İran'ın istikrarı bizim için çok önemli. İran'daki sorunların kendi iç barışlarını bozmayacak şekilde çözümlenmesini arzu ediyoruz" dedi.  

24 Haziran 2009
Gül: İran Gibi Büyük Bir Ülkenin İçişlerine Karışmak Doğru Değil

 Çin başkenti Pekin'de temaslarını sürdüren Gül, TRT Türk'e verdiği demecinde, İran'daki gelişmeleri yorumladı. İran konusunun Çinli yetkililerle görüşmesinde de gündeme geleceğini hatırlatan Gül, "Biz, bu tip görüşmelerimizde devlet başkanları olarak ufuk turu yaparız. Dünyanın sıcak olaylarını gözden geçiririz. Enimim ki yarınki görüşmede de gündeme gelecektir. İran, Türkiye'nin komşusu. İran'ın istikrarı bizim için çok önemli. Huzur ve anlayış çerçevesinde İran'daki sorunların, kendi iç barışlarını bozmayacak şekilde çözümlenmesini arzu ederiz. Bir ülkenin komşusunda istikrarsızlık olursa kendisinde de olur. Ama içişlerine karışmayız" diye konuştu.

Türkiye'nin, İran'ı ilk tebrik eden ülkelerden biri olmasına yönelik eleştirileri kabul etmediğini kaydeden Gül, "İran'da seçimler yapıldı ve o ülkenin resmi otoritesi sonuçları ilan etti. Komşu bir ülke olarak bizim tebrik etmemiz de bir protokol gereğidir. Şiddet olayları İran'ın kendi konusu. Dışarıdan İran gibi büyük bir ülkenin içişlerine karışmak doğru olmaz. Türkiye, iki gün geçtikten sonra, resmen netice ilan edildikten İran'ı tebrik etti" şeklinde konuştu.


Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.