Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"İslam, Mülteci Hukukuna En Büyük Katkıyı Verdi"

BM raporu, İslam'ın zulümden kaçan insanlara yardım geleneğinin çağdaş mülteci hukukuna etkilerini ele aldı 

24 Haziran 2009

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından hazırlanan rapor, İslam dininin, zulümden kaçan insanlara yardım geleneğinin diğer bütün kaynaklardan daha fazla çağdaş mülteci hukukuna katkı yaptığını ortaya koydu.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in, "Uluslararası toplum, bu 14 asırlık cömertlik ve konukseverlik geleneğinin değerini ve çağdaş hukuka katkılarını kabul etmek zorundadır" ifadeleriyle tanıttığı rapor "İslam Şeriatı'nda ve Uluslararası Mülteci Hukukunda İltica Hakkı: Karşılaştırmalı bir Araştırma" başlığını taşıyor.

BM ile Suudi Arabistan Naif Arap Üniversitesi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve İslam Konferansı Örgütü işbirliği ile hazırlanan rapor, Kahire Üniversitesi hukuk fakültesi dekanı profesör Ahmed Abu Al -Wafa tarafından yazıldı.

Bugün, dünyadaki mültecilerin çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu hatırlatan Guterres, artan ırkçılık ve İslam düşmanlığının, İslam hakkında yanlış algılamaların da katkısıyla mültecilerin ağır bedeller ödemesine neden olduğunu ifade etti. BM Mülteciler Yüksek Komiseri "Mülteciler terörist değil, terör kurbanlarıdır. Bu araştırma bize bu ırkçı tutumlar karşısında görevlerimizi hatırlatıyor" dedi.

Ezher Üniversitesi rektörü Ahmet Tayyib de İslam'daki iltica kavramı 'hicret'in, sıkıntı ve baskı altındaki insanları korumanın asil bir davranış ve etik değerleri ile ilgili olduğu gerçeğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.