Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika'nın Irak Oyunu

Irak milletvekillerinden Zeynep el Kenani, Irak'ın muhtelif bölgelerinde meydana gelen patlamaların arkasında Amerikan askerleri ve Amerikan askerlerinin desteğindeki, terörist ve Baas kalıntıları olduğunu söyledi.  

23 Haziran 2009
Amerika'nın Irak Oyunu

Zeynep el Kenani açıklamasında Amerikan askerleri ve Amerikan askerinin desteğindeki terörist grublar ve Baas rejimi kalıntılarının, Irak'ta huzur ve asayişi bozmak için çalıştıklarını, bunun için ülkenin muhtelif yerlerinde bombalı eylemlerde bulunduklarını belirtti.


Önceki gün, Irak'ın muhtelif bölgelerinde meydana gelen muhtelif patlamalarda, en az 15 kişi hayatını yitirdi ve 67 kişi de yaralandı.
Hatırlanacağı gibi, Haziran ayında, Irak'ın muhtelif şehirlerden çekilmesi öngörülen Amerikan askerleri, Bağdat ile Washington arasındaki güvenlik anlaşmasının uygulanmasını ertelemek amacıyla asayişi bozan eylemler düzenliyor. Irak başbakanı Nuri el Maliki hükümetinin güvenliği sağlayamadığını iddia ederek, şehirlerdeki Amerikan askerlerinin varlığını sağlamaya çalışıyor.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.