Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'dan BBC ve VOA'ya Suçlama

İran, "aleyhte ve yalan haberlerle BBC ve VOA'nın tahrikçileri yönlendirerek kargaşaya neden olduğunu" bildirdi. 

21 Haziran 2009
İran'dan BBC ve VOA'ya Suçlama

Dışişleri Bakanlığı, "seçim sonraki süreçte yaşanan olaylarda ABD ve İngiltere'nin doğrudan parmağı olduğunu ve ülkenin birlik ve bütünlüğünün hedef alındığını" açıkladı.

Açıklamada, "İngiltere ve ABD'nin devlet desteğiyle yayın yapan BBC ve VOA tahrikçilerin komuta merkezi olarak görev yapıyor. Bu yayın kuruluşları İran halkına düşmanlığı ve İran'ın egemenliğini hedef almıştır" ifadeleri kullanıldı.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney de "ABD'nin özellikle de İngiltere'nin kitle iletişim araçlarını kullanarak İran'ı istikrarsızlaştırmak istediğini" söylemişti.
Tahran'da seçim sonuçlarının açıklanmasından sonraki ilk üç gündeki gösterilerde çıkan olaylar cep telefonlarının kameralarıyla çekilerek BBC ve VOA'ya gönderilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.