Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD 'Sivil Katliamı' İtiraf Etti

Amerikan askeri yetkilileri, ?ABD uçaklarının 4 Mayıs'ta Afganistan'ın batısında yaptıkları bombardımanda yaklaşık 26 sivilin ölmüş olabileceğini? kabul etti. 

20 Haziran 2009
ABD 'Sivil Katliamı' İtiraf Etti

Askeri yetkililer, “söz konusu saldırıda çok sıkı olan kurallara uyulmadığını ve bunun da sivil kayıplara yol açmış olabileceğini” kaydetti.

Konuya ilişkin olarak uzun süreli bir araştırmadan sonra hazırlanan askeri raporda, “B-1 bombardıman uçağı tarafından yapılan saldırıda 26 sivilin öldüğünün sanıldığını, bu sayının daha fazla olabileceğinin de gözardı edilmediği” belirtildi.

Afgan yetkililerin bu saldırıyla ilgili açıklamasında 140 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, ABD saldırılarındaki sivil ölümler, Kabil ile Washington arasında gerginliğe de yol açmıştı.

Hürriyet

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.