Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: "Çocuklarınızın Önce Ahiretini Düşünün"

Zeynebiye'deki Cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen değerli liderimiz, gençlerimzin karşılaştığı asimilasyon faaliyetlerine karşı ailelerin dikkatli olmasını istedi. 

19 Haziran 2009
Özgündüz:

Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde namaza iştirak eden Zeynebiyelileri günümüzdeki tarikat çalışmalarına karşı uyaran Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Çocuklarımız için önce ahireti düşünün. Tabii ki helalinden mal ve mülk bırakmayı da, iyi bir gelecek hazırlamayı da düşünebilirsiniz. Ancak çocuklarımıza mal ve mülkten önce din, iman bırakmalıyız. Şerefli hiçbir kimse İmam Ali yolunu, Cafer-i Sadık çizgisini bırakıp başka kapıya yönelmez. Dünyevi menfaatler uğruna, kendinizi ve çocuğunuzu ahiretten etmeyin." dedi.

Hutbenin ilerleyen kısımlarında Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi hakkındaki gelişmelerle ilgili olarak cemaati bilgilendiren değerli liderimiz, önceki gün görüştüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın selamlarını Zeynebiyelilere iletti. Topbaş'la görüşmenin çok samimi bir ortamda geçtiğini belirten Özgündüz, 9 Ağustos'taki temel atma töreninde Topbaş'ın da aramızda olacağını söyledi.

Değerli liderimiz, hutbenin sonunda ise Ehlibet dostlarına önümüzdeki hafta çarşamba günü akşam namazının ardından beşinci imamımız İmam Muhammed Bagir (as)'ın kutlu doğumunun kutlanacağını, peşembe akşamı ise onuncu imamımız İmam Ali Naki (as)'ın şehadeti dolayısıyla mersiye meclisinin olacağını bildirdi.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.