Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mişel Aun: Kabinedeki Temsilimiz Meclisteki Büyüklüğümüzle Paralel Olmalı

Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, yeni kurulacak hükümette meclisteki sandalye sayısıyla orantılı bir temsil istediklerini söyledi. 

11 Haziran 2009
Mişel Aun: Kabinedeki Temsilimiz Meclisteki Büyüklüğümüzle Paralel Olmalı

Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, yeni kurulacak hükümette meclisteki sandalye sayısıyla orantılı bir temsil istediklerini söyledi.
 
Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, parlamento seçimlerinin ardından meclis grubuna hitaben yaptığı konuşmada yeni kurulacak hükümette meclisteki sandalye sayılarıyla uyumlu bir temsil talep etmekte ısrarlı olacaklarını söyledi.
 
Hizbullah’ın en önemli Hıristiyan müttefiki Ulusal Özgürlük Hareketi’nin seçimlerde 24 sandalye kazandığı, Süleyman Faranciye ve Emil Rahme gibi Maruni milletvekilleriyle Dürzi milletvekili Tallal Arslan’ın katılımıyla parlamento grubundaki milletvekili sayısını 27’ye çıkardığı bildiriliyor.
 
128 sandalyeli Lübnan parlamentosunda Şiilerin ve Sünnilerin 27’şer sandalyeye sahip olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, Mişel Aun liderliğindeki Ulusal Özgürlük Hareketi’nin tek başına parlamentoda 27 milletvekiline sahip olmasının dikkate değer olduğunu belirtiyorlar.
 
Öte yandan İsra haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan seçim sisteminin kendine özgü niteliğinden dolayı Hizbullah liderliğindeki 8 Mart İttifakı, 14 Mart İttifakı’ndan daha fazla oy almasına rağmen parlamentoda daha az sandalye kazanabildi.
 
8 Mart İttifakı 839.371 oyla kullanılan oyların yüzde 54.7'sinin kazanmasına rağmen 57 milletvekiline sahip olabilirken, 14 Mart İttifakı, 693.931 oyla kullanılan oyların yüzde 45.3'ünü almasına rağmen 71 milletvekili çıkardı.
 
Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, kurulacak hükümet konusunda kendilerinin teklifte bulunma hakkı olduğunu belirterek “biz teklif ederiz, onlar reddeder ve bunalıma geri dönmek isterlerse bu onların sorunudur” dedi.
 
Aun, Bir gazetecinin “Sa’d Hariri’nin mi yoksa Fuad Sinyora’nın mı başbakan olmasını istersiniz?” şeklindeki sorusunu da “benim işim aslıyla kopyasını ne yapayım” dedi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.