Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yahudi Soykırım Müzesine Saldırı: 1 Ölü

ABD'de Yahudi soykırım müzesine düzenlenen saldırıda bir koruma görevlisi öldü, saldırgan yaralandı. 

11 Haziran 2009
Yahudi Soykırım Müzesine Saldırı: 1 Ölü

Washington Emniyet Müdürü Caşy Lanier, Soykırım Müzesi binasına giren 88 yaşındaki silahlı saldırganın açtığı ateşte bir koruma görevlisinin öldüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Adrian Fenty, diğer koruma görevlileri tarafından vurulduktan sonra hastaneye kaldırılan saldırganın sağlık durumunun ise ciddi olduğunu açıkladı.

James von Brunn adlı saldırganın 88 yaşında ve Neo-Nazi örgütleriyle bağlantısı olduğu iddia ediliyor. Polis, saldırganın kimliği hakkında açıklama yapmayı reddediyor.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Başkan Barack Obama'nın saldırıdan üzüntü duyduğunu ve gelişmeleri izlediğini söyledi.

Beyaz Saray'dan sadece birkaç blok uzaklıkta gerçekleşen saldırı üzerine yapılan yazılı açıklamada Obama, "Bu menfi eylem bizlere, anti-semitizme karşı ihtiyatlı olmayı sürdürmemiz gerektiğini hatırlatmıştır" dedi.

Washington'daki İsrail Büyükelçiliği de yazılı bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı.

Bu arada Amerikan medyasında yer alan haberlerde, von Brunn'un çeşitli internet sitelerinde yazdığı yazılarda, Yahudi soykırımının yalan olduğunu söylediği ve Auschwitz'de Soykırımı'n gerçeğe dönüştürüldüğünü yazdığı belirtildi.

Öte yandan saldırganın 1983'te ABD Merkez Bankası Yönetim kurulu üyelerini rehin alma girişiminde bulunmakla suçlandığı ve 6 yıl hapis cezası aldığı bildirildi.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.