Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama: Ahmedinejad, Nazi Kampını Ziyaret Etsin

Almanya'da Nazi dönemi toplama kampını ziyaret eden ABD başkanı Obama, burayı Ahmedinejad'ın da ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. 

06 Haziran 2009
Obama: Ahmedinejad, Nazi Kampını Ziyaret Etsin

ABD başkanı Barack Obama, Soykırım büyük bir yalan diyen İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a Bchenwald toplama kampını ziyaret etme teklifinde bulundu.

Press TV'nin bildirdiğine göre, dün toplama kampının bulunduğu yeri ziyaret eden Obama, Ahmedinejad'in için "Burayı kendisi ziyaret etmeli. Tarihi inkar eden insanlara tahammülüm yok. Soykırım tarihi tartışılacak bir konu değiil." dedi.

2005'te cumhurbaşkanı olmasından beri Ahmedinejad, Soykırım hakkındaki gerçeklerin aydınlatılması çağrısında bulunuyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü de Ahmedinejad, İsrail karşıtı tutumunu tekrarlayarak Soykırım'ın büyük bir aldatma olduğunu söyledi.

Bu arada ABD başkanı Obama, büyük amcasının İkinci Dünya Savaşı sırasında Buchenwald kampının kurtarılmasına yardım ettiğini söyledi.

Almanya'nın doğusundaki toplama kampı Naziler tarafından kuruldu ve orada 56 bin kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.