Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Heniye, BM Heyet Başkanı ile Görüştü

Gazze savaşındaki İsrail savaş suçlarını araştıran BM heyetinin başkanı Gazze'deki Filistin başkanı Heniye ile görüştü. 

05 Haziran 2009
Heniye, BM Heyet Başkanı ile Görüştü

Gazze Şeridi'nde Filistin başbakanı İsmail Heniye, İsrail'in Gazze'de savaş suçlarını araştıran BM heyetinin başkanı ile görüştü.

Maan haber ajansının bildirdiğine göre, yargıç Richard Goldstone ile dün gece görüşen Heniye, İsrail'i Filistinlilere karşı saldırılarda bulunmak, ticari kuşatma uygulamak, yerleşim yerlerini bombalak, soğuk kanlılıkla anne ve çocukları öldürmek, yasaklanmış silahları kullanmak, uluslararası hukuku ihlal etmek, Filistinli tutuklulara işkence etmek ve Filistinlileri bütün hayat kaynaklarından mahrum bırakmaya çalışmakla suçladı.

Başbakan Heniye, Aralık 2008'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı savaşın "sadece Filistinlileri değil bütün insanlığı ayaklar altına aldığını" söyleyerek savaş canilerinin yargılanması ve cezalandırılmasının önemine işaret etti.

Goldstone ise adalet aradığını, komitesinin saygın olduğunu söyleyerek savaş suçlarının araştırılmasında Hamas yönetimi ile işbirliği yapmaktan memnun olduğunu belirtti.

Heniye'nin Goldstone ve heyeti ile görüşmesinde Heniye'nin yardımcısı Ziyad Al Thaşa, Gazze sağlık bakanı Dr Basem Naim, adalet bakanı Faraj Al Ghoul, bakanlar kurulu genel sekreteri Dr Muhammad Awad, siyasi danışmanı Dr Yusuf Razqa ve hükümet sözcüsü Taher An Nunu da katıldı.

Goldstone, düzenlediği basın konferansında, 22 günlük Gazze Şeridi saldırıları ile ilgili savaş suçlarının araştırılmasında işbirliği için bir kaç kez girişimde bulunmalarına rağmen İsrail hükümetinden tamamen red cevabı aldıklarını kaydetti.

Goldstone, İsrail hükümetinin soruşturmada destek vermemesine rağmen görevlerini yapacaklarını ve İsrail'in Filistinlilerle ilgili savaş suçları ihlal iddialarını da araştıracaklarını kaydetti.

Güney Afrikalı, Yahudi kökenli bir yargıç olan Goldstone, iki uluslararası savaş suçları mahkemesinde de görev yaptı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.