Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filipinler'de Müslümanlara Yardımlar Engelleniyor

Filipinler hükümeti, savaşçılarla paylaşacaklarını ileri sürerek zor durumdaki Moro halkına gönderilen gıda yardımlarına engel oluyor. 

03 Haziran 2009
Filipinler'de Müslümanlara Yardımlar Engelleniyor

Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasında yaşan Moro halkına insani ve gıda yardımlarının ulaşmasına Filipinler ordusu engel oluyor.

Ülkenin güneyindeki Mindanao adasında ata topraklarında bağımsızlık mücadelesi veren Moro İslam Kurtuluş Cephesi güçleri ile hükümet güçleri arasında aylardır devam eden çatışmalar sebebiyle Moro Müslüman halkı iki ateş arasında kaldı, evlerini terketmek zorunda kaldı.

Zor durumdaki Moro Müslüman halkına gönderilen insani yardım, ilaç ve gıdaya Filipinler hükümeti sıkı kontrol uyguluyor ve çoğu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, geçen seneden beri en az 600 bin Müslüman evlerini terketmek zorunda kaldı. Mülteciler sığındıkları kamp ve yerlerde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Hükümet, zor durumdaki Moro halkına gıda yardımlarına engel olurken, Dünya Gıda Programı direktörü Stephen Anderson, ajanslarının bazı mülteci ailelerin sahip oldukları gıdayı MİLF savaşçıları ile paylaştığını bildiklerini fakat bunun nadir olduğunu kaydetti.

Anderson, "Çalışmalıyız ve bu durumu önleyecek bir sistem geliştirmeliyiz. Gıdanın zor durumdaki insanları ulaşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Kaynak: Worldbulletin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.