Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sadr Grubu: Hiçbir Kesim Irak?ı Tek Başına Yönetemez

Sadr grubu, Irak?ı hiçbir kesimin tek başına yönetemeyeceğini belirterek yönetimin ulusal çoğunluk esasına göre şekillenmesi gerektiğini açıkladı. 

02 Haziran 2009
Sadr Grubu: Hiçbir Kesim Irak?ı Tek Başına Yönetemez

Sadr grubu, Irak’ı hiçbir kesimin tek başına yönetemeyeceğini belirterek yönetimin ulusal çoğunluk esasına göre şekillenmesi gerektiğini açıkladı.
 
Irak Başbakanı Nuri el- Maliki’nin “Irak’ın uzlaşma demokrasisiyle değil, gerçek demokrasiyle yönetilmesi gerekir” şeklindeki sözlerinin ardından Irak’ın yönetim tarzı konusunda başlayan tartışmaya Sadr grubu da katıldı.
 
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, “Irak’taki hiçbir siyasi akım ülkeyi tek başına yönetemez. Yaşanan tecrübe göstermiştir ki Irak’ta belli bir taifenin ya da belli bir partinin hakim olduğu yönetim başarısız olacaktır” dedi.
 
Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, Irak’ın parti veya grup çıkarlarına göre değil ulusal çıkarlara göre ve ulusal çoğunluk esasına göre yönetilmesi gerektiğini söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.