Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermenilere Neler Oluyor?

Karabağ savaşında Şuşa?nın işgalini gerçekleştiren Lübnan Ermenisi olan Ermeni komutan, Jirar Sefilyan resmen milliyetini reddetti. 

01 Haziran 2009
Ermenilere Neler Oluyor?

-Ordudaki yolsuzluk ve açlıktan yakınan iki Ermeni askeri Azerbaycan tarafına geçti.

-Ermeni Komutan milliyetini reddetti.

-Sarkiyan’ın kardeşi oy sandığına fazla oy pusulası atarken yakalandı.

-İki Ermeni askeri Azerbaycan tarafına geçti.

Azerbaycan Ermenistan cephesinin Goranboy bölgesinde, dün TSİ 12.30’da Ermenistan Ordusunun iki askeri, gönüllü olarak Azerbaycan tarafına geçti. Bu kişiler, askerliğe yeni başladıklarını ancak ordudaki yolsuzluğa, kanunsuzluğa ve açlığa dayanamadıklarını söylediler. Askerler, tek çıkış yolunun ise Azerbaycan tarafına geçmekte olduğunu belirttiler.

Ermeni komutan milliyetini reddetti.

Karabağ savaşında Şuşa’nın işgalini gerçekleştiren Lübnan Ermenisi olan Ermeni komutan, Jirar Sefilyan resmen milliyetini reddetti. Jirar Sefilyan, Paris’te yayımlanan ‘Ermenistan haberleri’ gazetesine verdiği röportajda, Ermenistan iktidarının siyasetine itiraz olarak milliyetini reddetti. Sefilyan, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ ın ve şimdi Serj Sarkisyan’ın yürüttükleri siyasetle ülkeyi zor duruma soktuklarını, halkın açlık ve yoksulluk içinde yaşadığını, insanların Ermenistan’dan kaçtıklarını bildirdi. Komutan: “Koçaryan ve Sarkisyan iktidara gelmeden verdikleri sözleri, iktidar geldikten sonra yerine getirmediler. Onlara itiraz olarak milliyetimi reddediyorum. Karabağ’da boşuna savaşmışım” dedi.

Sarkiyan’ın kardeşi oy sandığına fazla oy pusulası atarken yakalandı

Dün Erivan’da düzenlenen Valilik seçimlerinde Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kardeşi Saşik Sarkisyan, oy sandığına fazla oy pusulası atarken yakalandı. Seçim bürosuna 50 kişiyle gelen Saşik Sarkisyan, fazla oy pusulası atarken farkedildi. ‘Armenia Today’ gazetesinin verdiği bilgiye göre muhalefet üyesi, Saşik Sarkisyan’a kanuna karşı gelmemesini bildirdi.

Sarkisyan da muhalefet elemanına küfrederek: “Sen bana kanun öğretme. Burası Sarkisyan’ın ülkesidir, ne istersem onu yaparım” dedi.

PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.