Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çukurca'da Hain Saldırı: 6 Asker Şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen mayınlı saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. 

28 Mayıs 2009
Çukurca'da Hain Saldırı: 6 Asker Şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün yola yola döşediği mayının patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.
Edinilen bilgilere göre Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere bölgesi Hantepe mevkiinde operasyondan dönen askerler, yaya olarak hareket halindeyken, terör örgütünün daha önce yola döşediği mayın patladı. Olayda 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Uzundere bölgesi Hantepe mevkiindeki hain pusuyu doğruladı. Yaralı askerlerin helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Kaymakam Çiftçi, saldırının haberlerde geçtiği gibi askeri araçta değil yaya olan askerlere yönelik olduğunu kaydetti.

Güvenlik güçlerinin patlamanın meydana geldiği bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Uzundere yolu üzerinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bu arada, 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere yolu üzerinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen emniyet görevi esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu 6 güvenlik görevlisi şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay dün gece saat 23.40 da meydana geldi.

Gül: Saldırı kallşeçe, herkes kınamalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de 6 askerin şehit edilmesi üzerine Kırgızistan'da açıklamalar yaptı. Daha önce Kürt sorunuyla ilgili "Fırsat kaçırılmamalı" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Gül'ün saldırıya tepkisi sert oldu. Şehit askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Gül, şunları söyledi:

"Türkiye terörü yenmek için topyekün bir mücadele içindedir. Mayın, terörün en kalleş yöntemidir ve uluslararası toplum tarafından da yasaklanan bir silah türüdür. Bir diğer üzücü yanı da kendi meselelerimizi çözme konusunda herkesin iyi niyetli yoğunlaştığı bir dönemde karşılaşılan bu terör olayları standartlarımızın yükseltilmesinin önünde en büyük engel olur. Onun için herkesin bu terörü şiddetle kınaması gerekir."


5 PKK'LI TESLİM OLDU

Bu arada bölücü terör örgütünden kaçan 5 terörist, Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Öte yandan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar-Konur arasında, halkın her mevsim ulaşımına imkan sağlamak maksadıyla, yapımı yürütülen yol çalışmasını sürdüren firmaya ait 2 adet kepçe, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakıldı, şantiyede çalışan 2 vatandaş kaçırıldı.

22-28 Mayıs tarihleri arasında, 6'sı terörist ölü ele geçirildi. 6 terörist teslim olurken bir terörist ise yakalandı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.