Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat'taki Patlama 41 Can Aldı...

Bağdat'ın Şii mahallelerinden birinde meydana gelen bir patlamada 41 kişi hayatını kaybederken, 70'ten fazla yaralı var. 

21 Mayıs 2009
Bağdat'taki Patlama 41 Can Aldı...

Başkent Bağdat, son dönemin en kanlı saldırılarından birine sahne oldu. Bomba yüklü aracın patlaması sonucu 41 kişi öldü. Başkentin kuzeybatısındaki Şii bölgesinde düzenlenen saldırıda 70'den fazla kişi de yaralandı.


Irak İçişleri ve Savunma Bakanlıkları da, bu patlama hadisesinin Bağdat'ın kuzeybatısında yer alan ve Şiilerin oturduğu "Şule" mahallesinde vuku bulduğunu bildirdiler. 

Patlamanın kalabalık bir restorantın yakınında olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Irak'ta ciddi can kaybının olduğu son saldırı 29 Nisan'da yaşanmıştı, yine Şii bölgesinde bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırılarda 51 kişi ölmüştü.

Geçen ayki saldırılarda yaşamını yitirenlerin toplam sayısı ise 250'ye yakın. ABD ve İsrail kaynaklı tahrik odakları, tekfirciler eliyle Irak halkını parçalamak için Şii ve Sünni mahallelerinde bu tür kanlı eylemler gerçekleştiriyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.