Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arap Ülkeleri İran?la Sorunlu Olmak İstemiyor

Amerika?nın ünlü yazarlarından Simon Hersh, Fars körfezi ülkelerinin İran ile önemli ortak çıkarları bulunduğunu ve İran ile sorun çıkarma peşinde olmadıklarını belirtti. 

20 Mayıs 2009
Arap Ülkeleri İran?la Sorunlu Olmak İstemiyor

 Dubai’de düzenlenen bir seminerin kulisinde bu açıklamayı yapan Hersh, Obama yönetiminin Bush yönetimi ile tamamen farklı olduğunu ve kendisinin Obama’nın kullandığı edebiyatı desteklediğini kaydetti.

Hersh bundan önce Amerika’da İran için şer ekseni sözcüğünün kullanıldığını, ancak şimdi İran İslam Cumhuriyeti teriminin kullanıldığını, bunun da Obama’nın İslam dünyasını anladığını gösterdiğini vurguladı.

Hersh Fars körfezi ülkelerinin bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçte olduklarını, buradaki Arap devletlerin İran ile ortak çıkar ve ticaretlerinin bulunduğunu ve genelde İran ile sorun çıkarma peşinde olmadıklarına inandığını ifade etti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.