Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan'da 35 Casusluk Şebekesi Çökertildi

Lübnan?da son dönemde İsrail hesabına casusluk yaptığı belirtilen 35 şebekenin çökertildiği; ancak güvenlik sebebiyle bunların büyük bir kısmının açıklanmadığı bildirildi. 

19 Mayıs 2009
Lübnan'da 35 Casusluk Şebekesi Çökertildi

El-Mustakbel Partisi yetkililerinden Ziyad el-Humsi’nin İsrail hesabına casusluk yapmaktan dolayı tutuklanmasından sonra bugün de aynı suçtan aranan iki kişinin İsrail’e kaçmayı başardığı açıklandı.
 
Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı, İsrail hesabına casusluk yapmaktan dolayı Lübnan ordusu tarafından aranan iki kişiye ait bir aracın, BM tarafından Lübnan İsrail sınırı olarak belirlenen mavi hat yakınlarında park edilmiş halde bulunduğunu ve Lübnan ordusunun bu kişilerin İsrail’e kaçtığını belirttiğini duyurdu.
 
Geçtiğimiz gün tutuklanan el-Mustakbel Partisi’nin Beka Vadisi’nde yer alan Sa’d Nail bölgesindeki belediye başkanı yardımcısı Ziyad Humsi’nin itirafları sonucu Lübnan ordusunun bugün arama yaptığı bir umumi kütüphanede son derece ileri teknoloji ürünü casusluk araçları bulduğu bildirildi.
 
İsrail’in Lübnan’daki casusluk şebekelerine yapılan operasyonlarla ilgili bir açıklamada bulunan Lübnan ordusu iç güvenlik yetkilisi General Eşref Refii, yapılan son operasyonlarla Mossad’ın Lübnan içerisindeki casusluk şebekelerine ciddi bir darbe vurulduğunu çalışmaların yeni şebekelerin ortaya çıkarılması üzerinde yoğunlaştırıldığını söyledi.
 
 YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.