Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kırım'da Müslüman Mezarlığına Yine Saldırı

Bahçesaray bölgesinde mezarlığa yapılan saldırıda çok sayıda mezar taşı yıkıldı, boya döküldü. 

07 Mayıs 2009
Kırım'da Müslüman Mezarlığına Yine Saldırı

Bahçesaray Kırım Tatar Yerel Meclisi Başkanı Ahtem Çiygoz, Bahçesaray bölgesi Skalistoye (Tav Bardak) köyünde kimlikleri belinmeyen şahısların 2-3 Mayıs gecesi Müslüman mezarlığına saldırı düzenlediğini söyledi.

Çiygoz'un verdiği bilgilere göre saldırganlar birkaç baştaşını yıktı ve yıktıkları baştaşlarının bazılarına boya döktü.

Ahtem Çiygoz saldırının planlı bir eylem olmadığını, İşçi Bayramında çok sayıda sarhoşun olduğunu ve eylemin sarhoş kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Olay hakkında polise ihbar yapıldı.

Daha önce 9 Mayıs 2008'de Nijnegorsk (Seyitler) bölgesi Uvarovka (Burnaş) köyünde, 11 Nisan 2008 tarihinde ise Simferopol (Akmescit) bölgesi Çistenkoye (Acıkal) köyündeki Müslüman mezarlığına saldırı yapıldı. Çok sayıda baştaşının, Burnaş'ta 220, Acıkal'da 28, tahrip edilmesi ve olayların peş peşe gelmesi nedeniyle bu olaylar Kırım Tatar toplumunda büyük tepki ile karşılanmıştı.

Müslüman mezarlıklarına saldırı olaylarının failleri Ukrayna İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko başta olmak üzere Kırım ve Ukrayna üst düzey yetkililerinin verdiği sözlere rağmen halen bulunmazken, baş taşlarının onarımına Kırım bütçesinden toplam 52 bin dolar ayrıldığı belirtildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.