Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rumlar Silahlanıyor, Türk Askerini Bekliyor

KKTC eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum Kesimi'nde 80 ile 100 bin arasında silahlı insanın bulunduğunu söyledi. 

04 Mayıs 2009
Rumlar Silahlanıyor, Türk Askerini Bekliyor

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum kesiminde 80 ile 100 bin arasında silahlı insanın bulunduğunu bunların birçoğunun evinde İsrail'de olduğu gibi otomatik silahlar ve mermileri bulunduğunu söyledi. Denktaş, "Muazzam bir silahlanmanın olduğu Rum kesimi Türk askerinin çıkacağı günü beklemektedir." dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Kemer Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Denktaş, Kıbrıs Rum kesiminin Pontus Rum'u dedikleri Pontus Rumlarından ve Sovyetlerden gelen Ortodoks dininden 200 bin kişiyi bağırlarına basarak vatandaşlık verdiklerini söyledi. Bunlar gerçekleşirken hiç kimsenin hesap sormadığını söyleyen Denktaş, "Silahlanma konusunda Ortadoğu'da en önde olan bir durumdadırlar. Ani bir olay karşısında bütün ihtiyatlarıyla birlikte 80 bin ile 100 bin arasında silahlı insanları vardır. Evlerinde otomatik silahlar ve mermiler vardır. Bunları kimse sormaz ama Türk Askeri Kıbrıs'ta ne yapar diye sorarlar. Onu da biz cevaplayalım. Türk askeri Kıbrıs'ta Yunan'ın ve Rum'un bütün Kıbrıs'ı almasını önler, Kıbrıs Türklerinin yok edilmesini önler. Gelmeseydi ne olurdu biliyor musunuz? Kıbrıslı Türkler 24 saat içerisinde toplu mezarlarda olacaktı. Hepimiz toplu mezarlarda olacaktık. Yeniden belirtmek istiyorum ki Rum kesiminde muazzam bir silahlanma vardır. Türk askerinin çıkacağı günü beklemektedir ve Türk askerinden fazla da askerleri vardır.' diye konuştu.

RUM TAHAKKÜMÜ KABUL EDİLECEK


Avrupa Adalet divanında Rum tarafında alınan kararların Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanabileceği yönünde karar çıktığını belirten Denktaş, ' Dava hala İngiltere'de devam ediyor. İngiltere'de de bu onaylanırsa tamamıyla Rum Tahakkümü tüm dünya tarafından kabul edilmiş addedilecektir. Bunun karşılığında derhal görüşmeleri kesmek lazımdır. Tanımıyorsanız tanımayın beni tanıyan Türkiye vardır görüşmeye de ihtiyaç yoktur demek lazım." ifadelerini kullandı.

Haber5

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.