Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

AFP: Generallerin Serbest Bırakılması Hizbullah İçin Bir Zafer

Siyasi analistler, Refik Hariri cinayetiyle ilgili olarak dört yıldır cezaevinde tutulan Lübnanlı dört generalin Lahey?deki uluslar arası mahkemenin kararıyla serbest bırakılmasının Hizbullah için bir siyasi zafer olduğu yorumunu yapıyor. 

01 Mayıs 2009
AFP: Generallerin Serbest Bırakılması Hizbullah İçin Bir Zafer

Siyasi analistler, Refik Hariri cinayetiyle ilgili olarak dört yıldır cezaevinde tutulan Lübnanlı dört generalin Lahey’deki uluslar arası mahkemenin kararıyla serbest bırakılmasının Hizbullah için bir siyasi zafer olduğu yorumunu yapıyor.
 
Fransız Haber Ajansı (AFP) Lübnanlı dört generalin serbest bırakılmasının Lübnan’daki seçim sürecine muhtemel etkileriyle ilgili haberinde siyasi analistlerin konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verdi.
 
“Lübnan Hizbullah’ı, Siyaset ve Din” adlı bir kitabı da bulunan Amal Sa’d Garib, konuyla ilgili değerlendirmesinde bu gelişmenin Hizbullah ve müttefikleri için büyük bir zafer olduğunu belirterek bunun seçim sonuçlarını mutlaka etkileyeceğini söyledi.
 
Lübnan Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı Usame Safa da seçimlere bir ay kala Lübnan’daki her siyasi grubun bu tür sarsıcı gelişmelerden yararlanmak isteyeceğini belirterek bu gelişmeden Hizbullah liderliğindeki muhalefet cephesinin kazançlı çıkacağını söyledi.
 
Lübnan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı eski Komutanı Mustafa Hamdan, Güvenlik Servisi Müdürü Cemil Seyyid, İç Güvenlik Müdürü Ali Hac ve Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Raymond Azer’in Layeh’deki uluslar arası mahkeme tarafından delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldığını hatırlatan AFP, bu gelişmenin seçimlerde Hizbullah’ın müttefiki olan Mişel Aun’un işine yarayacağı yorumunu yaptı.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın birçok konuşmasında haklarında herhangi bir suçlamada bulunulmadan 4 yıldır cezaevinde tutulan dört generalin serbest bırakılmasını istediğine dikkat çeken AFP, serbest bırakılan dört generalin Hizbullah tarafından kahraman gibi karşılandığını ve bu generallerin seçimlerden sonra kurulacak Hizbullah müttefiki bir hükümette daha üst düzey görevlere getirilebileceğini ifade etti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.