Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sadr Grubundan ?Önleyici Barış?

Sadr grubu, son günlerde artan terörist saldırıların ardından mezhebi şiddetin yeniden başlamasını önlemek için Sünni bölgesi el-Enbar?a heyet gönderdi. 

26 Nisan 2009
Sadr Grubundan ?Önleyici Barış?

Sadr grubu, son günlerde artan terörist saldırıların ardından mezhebi şiddetin yeniden başlamasını önlemek için Sünni bölgesi el-Enbar’a heyet gönderdi.
 
El-Arabiya televizyonunun haberine göre Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, konuyla ilgili bir açıklama yaparak heyetin ziyaret amacının ilişkileri geliştirmek ve Sadr grubunun meclisteki ve meclis dışındaki hiçbir Iraklı grupla herhangi bir sorununun bulunmadığını bildirmek olduğunu söyledi.
 
El-Enbar Uyanış Konseyleri Lideri Ahmed Ebu Rişe de “Irak’ta mezhep çatışmaları başlatma yönünde dışarıdan tezgahlanan bir takım komplolar bulunuyor olsa da biz artık mezhep çatışmalarına yeniden dönmeyeceğiz. Irak halkı bütündür. Şiiler ve Sünniler el ele vererek Irak’ı yeninden inşa edecek ve hiçbir şart altında eskiye dönülmeyecek” dedi.
 
Sadr grubu heyetinin ulusal uzlaşma ve barışı güçlendirmek ve gelecekte siyasi ittifak kurmak için el-Enbar’a geldiğini belirten Uyanış Konseyleri Lideri Ebu Rişe, Irak’taki son saldırıların yabancı güçlerin işi olduğunu söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.