Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Saddam? ın Ruhu El-Hadba Partisinde Dirildi

Irak parlamentosundaki Sünni Arap partilerinden el-Hadba, Kuveyt?i Irak topraklarında gösteren bir harita yayımladı. 

23 Nisan 2009
Saddam? ın Ruhu El-Hadba Partisinde Dirildi

Irak parlamentosundaki Sünni Arap partilerinden el-Hadba, Kuveyt’i Irak topraklarında gösteren bir harita yayımladı.
 
Irak’ta yapılan son yerel seçimlerde Musul ilinde büyük bir zafer kazanan Usame en-Nuceyfi liderliğindeki el-Hadba Partisi, Kuveyt’i Irak sınırları içerisinde gösteren bir harita yayımlayarak Kuveyt’in Irak’ın bir ili olduğunu iddia etti.
 
Irak hükümeti, Musul kentindeki yerel yönetimi elinde bulunduran Hadba Partisi’nin Kuveyt’i Irak’ın bir ili olarak gösteren tutumuna ilişkin henüz bir tepki göstermedi.
 
Iraklı siyasi uzmanlardan Hüseyin er-Rebii, el-Hadba Partisi’nin Kuveyt’e yönelik bu aşağılayıcı tutumu konusunda hükümetin girişimde bulunması gerektiğini belirterek “Iraklı yetkililer bu tür tutumlar karşısında sert müdahalelerde bulunmalıdır; çünkü bu tür girişimler Irak’ın komşu ülkelerle olan diplomasisini tehlikeye düşürebilir” dedi.
 
Hüseyin er-Rebii, ayrıca daha önce Baasçılıkla suçlanan el-Hadba partisinin bu davranışıyla Baasçılığını ispat etmiş olduğunu belirtti ve “Saddam Hüseyin de daha önce bu tür kuruntulara kapılmıştı” dedi.

YDH
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.