Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazze' de İşlenen Savaş Suçlarıyla İlgili İlk Resmi Başvuruyu Norveçli Hukukçular Yaptı

Norveçli bir grup avukat, Gazze savaşında Filistin halkına karşı savaş suçu işleyen Siyonist liderlerin yargılanması için bugün (22 Nisan Çarşamba) Norveç Savcılığına başvuruda bulundu. 

23 Nisan 2009
Gazze' de İşlenen Savaş Suçlarıyla İlgili İlk Resmi Başvuruyu Norveçli Hukukçular Yaptı

Hukuk grubunun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırma ve ellerine geçen belgelerin, İsrail askerlerinin Gazze savaşında sivilleri korkutmak için masum insanları öldürdüklerini, kasten sağlık kurumlarına, ambulanslara, özel ve kamu araçlarına ve uluslararası hukuku hiçe sayarak bölgede çalışan doktorlara ve sağlık ekipleriyle ilk yardım ekiplerine saldırdıklarını ortaya koyduğu ifade edildi.

İsrail ordusuna ve liderlerine yönelik suçlamaları sıralayan hukuk grubu, bunların Gazze halkına karşı organizeli bir şekilde terör uyguladıklarını, yasaklanmış olan beyaz fosfor kullandıklarını, savaşta sivil asker ayırımı yapmadan katliam yaptıklarını, sivillerin bulunduğu yerleri bilerek bombaladıklarını ve halkı Hamas’a karşı kışkırtmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Hukuk grubu, Gazze savaşında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle haklarında dava açtığı Siyonist liderlerin isimlerini de verdi. Buna göre Gazze’de savaş suçu işlemekle suçlanan Siyonist liderler şunlardır: Gazze savaşı dönemindeki Siyonist hükümetin başbakanı Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Savaş Bakanı Ehud Barak, Genel Kurmay Başkanı Gabi Eşkenazi, Kara Kuvvetleri Komutanı General Avi Mizrahi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom, Güney bölge komutanı, Golani alayı komutanı.”

Norveçli hukukçuların açtıkları bu dava, Gazze savaşında 1400’den fazla insanı katleden ve 6000’den fazlasını da yaralayarak savaş suçu işleyen Siyonist liderlere karşı açılan ilk resmi dava niteliği taşıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.