Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İngiltere' den İsrail' e Anlamlı Tavır

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, ''Gazze'deki saldırılar nedeniyle, İsrail'e silah satış lisansları gözden geçirilecek" dedi. 

22 Nisan 2009
İngiltere' den İsrail' e Anlamlı Tavır

İngiltere'nin, Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı düzenlediği saldırıların ardından İsrail'e silah satışını gözden geçirme kararı aldığı bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, parlamentoda yaptığı açıklamada, ''Gazze'deki olayları gözönüne alarak'', silah satışına izin veren tüm lisansların gözden geçirileceğini söyledi.

Miliband, İsrail'e silah satışı için gelecekte yapılacak tüm başvuruların da Gazze saldırıları düşünülerek yanıtlanacağını kaydetti.

İngiliz bakan, İngiltere'nin, İsrail'in askeri alanda yaptığı alımların yüzde 1'inden az bir bölümünü karşıladığını da dile getirdi.

Karar, silahların Filistinliler'e karşı kullanılmadığından emin olunmasını isteyen kimi milletvekillerinin baskısı üzerine alındı.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.