Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail' den Erbakan' ın İran Ziyaretine Yakın Takip

Milli Görüş lideri ve 54. Hükümet'in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın İran ziyareti İran basınında büyük ilgi görürken, ziyaret İsrail gizli servisi MOSSAD tarafından da yakın incelemeye alındı.  

18 Nisan 2009
İsrail' den Erbakan' ın İran Ziyaretine Yakın Takip

MOSSAD'a Ortadoğu ülkeleriyle ilgili olarak medya istihbaratı sağlayan Middle East Media Research Institute (MEMRI), Erbakan'ın İran ziyaretine dikkat çekti.

Milli Görüş lideri ve 54. Hükümet'in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın İran ziyareti İran basınında büyük ilgi görürken, ziyaret İsrail gizli servisi MOSSAD tarafından da yakın incelemeye alındı. MOSSAD'a Ortadoğu ülkeleriyle ilgili olarak medya istihbaratı sağlayan Middle East Media Research Institute (MEMRI), Erbakan'ın İran ziyaretine dikkat çekti.

ERBAKAN'IN D-8 İLE İLGİLİ SÖZLERİNİ ÖNE ÇIKARDI
Erbakan'ın İran ziyaretini Vakit gazetesine dayandırarak geçen MOSSAD'ın medya araştırma kuruluşu MEMRI, Erbakan'ın İran eski cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi ve diğer İranlı üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmeyi öne çıkardı. MEMRI, Erbakan'ın Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni bir dünya düzeninin kurulması için D-8 ülkelerinin önemine dair yaptığı açıklamaları alıntıladı. MEMRI'nin Erbakan'ı Saadet Partisi'nin lideri olarak göstermesi ise dikkat çekti.

D-8 DARBENİN GİZLİ GEREKÇESİ…
Bilindiği gibi Erbakan'ın Başbakan olduğu 1996-97 yılları arasında İran ve Türkiye arasında gelişen ilişkiler D-8'in kurulmasıyla sonuçlanmıştı. D-8 oluşumu, İsrail ve ABD'nin başını çektiği bazı Batılı ülkeler tarafından Batılıların Ortadoğu'daki çıkarlarını baltaladığı ve 28 Şubat post-modern darbesinin yapıldığı iddia edilmişti. Erbakan da geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne gelen bir kriptodan bahsetmiş ve darbenin dış kaynaklı olduğunu söylemişti.

İRAN BASININDAN BÜYÜK İLGİ
Öte yandan İran'ın en büyük dini otoritesi olarak kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığı makamının üstünde yer alan İran Dini Rehberi Ali Hamaney'in davetlisi olarak İran'a giden 54. Hükümet'in Başbakanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan İran basınından da büyük ilgi gördü. Erbakan, şu ana kadar İran'ın eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ve Meclis Başkanı Ali Larijani'yle görüşürken, ziyarete İran basını tarafından büyük önem atfediliyor.

ERBAKAN'IN LARİCANİ İLE GÖRÜŞMESİ
İran'ın Fars Haber Ajansı, Erbakan'ın İran'ın Müslümanların birliği için oynadığı rolün önemine dair sözlerini öne çıkararak, Türkiye ve İran'ın İslam ülkelerinin bir araya gelmesine öncülük etmesine yönelik sözlerini yayınladı. Erbakan'ın İran'a ziyaretinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Fars Haber Ajansı, İran Meclis Başkanı Laricani'nin Erbakan'ın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yaptığı katkıyı övdüğünü bildirdi.

RAFSANCANİ'DEN ERBAKAN'A D-8 TEŞEKKÜRÜ…

Erbakan'ın İran ziyaretine geniş yer ayıran Tehran Times gazetesi de, İran eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin Erbakan ile ilgili sözlerine yer verdi. Gazetenin haberine göre Rafsancani, Erbakan'ın 1996-97 yıllarında hükümette olduğu dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını ve D-8'i kurarak İslam ülkelerini bir araya getirdiğini söyledi. Erbakan'ın İran ziyareti İran'ın IRNA Haber Ajansı, Press TV ve diğer birçok ulusal gazete ve televizyonda da geniş yer tutarken, İsrail istihbaratı MOSSAD için medya çalışması yapan MEMRI isimli kuruluş da Erbakan'ın İran ziyaretini öne çıkardı.

Habervaktim

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.