Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye Azerilerinden Ermenistan Sınır Kapısının Açılma Söylentisine Büyük Tepki

Türkiye' nin Ermenistan sınırını Yukarı Karabağ sorununda çözüm olmadan açacağı yönündeki haberler Türkiye?de yaşayan 3 milyon Azeri vatandaşın büyük tepkisine neden oldu.  

10 Nisan 2009
Türkiye Azerilerinden  Ermenistan Sınır Kapısının Açılma Söylentisine Büyük Tepki

Türkiye Caferilerin Lideri Selahattin Özgündüz Halkalı Zeynebiye Camii'nde verdiği Cuma hutbesinde: “Üç milyon aç ve sefil Ermeni”nin gönlünü hoş etmek için 200 milyonluk Türk dünyasını rencide etmek ne diplomatik üsluba ne de milli duruşumuza yakışır bir durum değildir diye konuştu”.

Özgündüz binlerce kişiye verdiği Cuma hutbesinde: Ermenistan sınır kapısının açılması, ülke ekonomisine katkı sunacağını savunanlara kargaların bile güleceğini söyledi. Selahattin Özgündüz; bir avuç Ermenistan şu anda aç ve sefil bir hayat yaşıyor. Durum buyken ne Yetmiş milyonluk Türkiye’nin ne de 200 milyonluk Türk dünyasının bu kapının açılmasına ihtiyacıyoktur! Ülkemiz ekonomisinin bu kapının açılmasından elde edeceği hiçbir şey yoktur. Bu kapının açılmasıyla Ermenistan’dan Türkiye’ye gelse gelse amele gelir- nataşa gelir. Bunların dışında hiçbir şey gelmez diyen Özgündüz; Azerbaycan topraklarının yüzde yirmiden fazlası Ermenistan işgali altında olduğunu hatırlattı.


Ermenistan’ın, Karabağ’da, Hocalı’da ve sair yerlerde yaptığı soykırım halen canlılığını koruyorken, Ülkemiz aleyhinde soykırım hezeyanları devam ederken böyle bir şeyin vuku bulması asla kabul edilir bir durum değildir. Bu bizim milli gururumuzu rencide eder. Bu durum hem Azerbaycan’da hem de Türkiye' de yaşayan üç milyon Azeri vatandaşı hayal kırıklığına uğratır. Türk milletinin karakterinde dik durmak vardır. Bu millet karnını doyurmayla onurlu duruş arasında bir tercih yapma durumunda kalırsa seçeceği yol dik duruştur. Bu millet dik durma, onurlu yaşama uğruna milyonlarca şehit vermiştir. Sayın Başbakanımızın Davos’taki dik duruşunu burada da sergilemesini bekliyoruz.

Türkiye’ye bir kardeş gibi güvenen bir millet iki devlet sözüyle tarihe kazıyan Azerbaycan böyle bir durumda hayal kırıklığı yaşar. Bu noktada bizim hükümetimizin kardeşlerimize karşı başımızı aşağı edecek hal ve davranışlardan kaçınmasını bu güveni sarsmamasını diliyoruz. Ermenilerle münasebette taviz veren taraf olmamasını diliyorum.  En azından sınırımızı tanıyarak soykırım hezeyanından vazgeçsin. Karabağ’ın genelinden el çeksin. İşgal ettiği topraklarından çekilsin. Sonra ikiyüz milyonluk Türk dünyasının ve bir buçuk milyonluk İslam dünyasının arasında yaşasın. Biz düşmanlıktan yana değiliz. Bunlar çözülmeden Ermenistan kapısını açarak buyurun kucaklaşalım demeyi ben doğru bulmuyorum. Hükümetimizin de milletimizin bu konudaki hassasiyetini göz önünde bulundurmasın bekliyoruz diye konuştu.

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretine de değinen Özgündüz ziyaretin kendisini rencide etmediğini ancak geçmişinizle yüzleşmekten korkmayın sözlerinin kendisini rencide ettiğini söyledi. Özgündüz ABD ve Batılılar önce kendi geçmişleriyle ve halen süre giden soykırımlarıyla yüzleşsinler. Kızılderilileri nasıl yok ettiklerini, Nagazaki’ye attıkları atom bombasının hesabını versinler, Vietnam’da, Cezayirde’ki katliamlarıyla yüzleşsinler, Irak”ta, Filistin’de Afganistan”da halen devam eden katliamlarıyla yüzleşsinler. Bizim tarihimizde yüzümüzü kızartacak sayfalar yoktur dedi”

Namazın ardından Ermenistan aleyhine sloganlar atan binlerce kişi Ermenistan sınır kapısının açılmamasını istediler.

Ayrıca tepkilerini sanal ortamda da ifade eden Türkiyeli Azeriler, www.ermenistanasiniracilmasin.com isimli sitedeki imza kampanyasına destek olmak amacıyla kurulan standlarda imza topladılar.

 

 

( Zeynebiyeliler Azerbaycan konusundaki duyarlılıklarını önceki yıllarda düzenledikleri organzasyonlarla da göstermiştir. Örnek olarak İstanbul Saraçhane Parkında yapılan Azrbaycan Soykırımı Protestosu görüntülerini izleyebilirsiniz. Görüntü için tıklayınız.)

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.