Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye- Ermeni Sınırında İşler Karıştı !

Ermenistan devlet başkanı, 14 Ekim'deki Türkiye- Ermenistan maçına sınırdan yürüyerek gidebileceği iddiasında.  

10 Nisan 2009
Türkiye- Ermeni Sınırında İşler Karıştı !

Türkiye - Ermenistan sınırında işler karaştı. Ermenistan, sınırın en geç Ekim'e kadar açılacağı iddiasında bulunurken, Erdoğan, Karabağ sorunu çözülmeden sınırın açılmayacağını duyurdu.

Ermenistan devlet başkanı Ter Sarkisyan, 1993'ten beri kapalı olan Türkiye-Ermenistan sınırının Ekim'de tekrar açılabileceğini söyledi. Sarkistan, Ekim'de iki ülke arasında düzenlenecek bir futbol maçına katılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen sene iki ülke arasında oynanan bir futbol maçını izlemek üzere Ermenistan'a gitmiş ve Ermenistan'ı ziyaret eden ilk Türkiye cumhurbaşkanı olmuştu.

Sarkisyan, 14 Ekim'de Türkiye'de yapılacak Dünya Kupası eleme maçı için Türkiye'ye davet edilmişti.

Ermenistan devlet başkanı Sarkisyan, düzenlediği basın konferansında, "Bir sonraki futbol maçı için açık sınırdan yürüyerek geçeceğimi düşünüyorum. Veya bu tarihten önce sınır açılabilir. Sınır açılmasını iyimser bir yaklaşım olarak düşünürüz. İyimserliğim gerçekleşmeyedebilir" şeklinde konuştu.

Dışişleri bakanı Ali Babacan'ın Karadeniz konferansına katılmak üzere 16 Nisan'da Erivan'a gitmesi bekleniyor.

Sarkisyan'ın açıklamasına Başbakan Erdoğan'dan anında cevap geldi. Erdoğan Hatay'da yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın iyimser tahminlerini boşa çıkardı ve net konuştu: Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan sınırı açılmayacak!

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.