Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kafkas Müslümanları İdaresi? nden Diyanet? e Çağrı

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı Ali Bardakoğlu?na bildirdi. 

10 Nisan 2009
Kafkas Müslümanları İdaresi? nden Diyanet? e Çağrı

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade Türkiye’nin resmi din kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başkanı Ali Bardakoğlu’na Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılması konusuyla ilgili rahatsızlığını bildiren bir müracaatta bulundu.Tüm Kafkas bölgesinin şeyhi olan Paşazade açıklamasında sınırların açılması ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması iddialarının Azerbaycan Müslümanlarını çok rahatsız ettiğini belirtti:

“Son günlerde Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılması ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulacağı yönündeki iddiaların çokça dile getirilmesi Azerbaycan Müslümanlarını fazlasıyla rahatsız etmektedir. Bu konu her Azerbaycanlı Müslüman için hayati önem taşıyan Karabağ sorununun çözümüne etki edecek bir konudur. Biz burada sağlam bir duruş sergilemek mecburiyetindeyiz. Azerbaycan-Türkiye dostluğu ve kardeşliği hiçbir zaman sadece diplomatik ilişkiler düzeyinde kalmamıştır; soy, kök, din ve dil birliği gibi önemli temeller üzerine oturtulmuştur. Azerbaycan halkı İslam aleminin önder memleketi ve İslam’ın mukaddes değerlerinin tarihi koruyucusu olmuş Türkiye’yi böyle bir adımı atmamaya çağırmakta, Türk-İslam dünyasının gururu olan konumunu bunda sonra da layıkıyla sürdürmesini dilemektedir.

/ANS TV/

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.