Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İşgalci Ermeni? ye Açılacak Sınır ?Bir Millet, İki Devlet? Prensibine Zarar Verir

Azerbaycan Yazarlar Birliği, Türkiye ve Ermenistan sınırının açılmasıyla ilgili bildiri yayınladı. 

07 Nisan 2009
İşgalci Ermeni? ye Açılacak Sınır ?Bir Millet, İki Devlet? Prensibine Zarar Verir

Azerbaycan Yazarlar Birliği, Türkiye və Ermenistan sınırının açılmasıyla ilgili yayınladığı beyanatta işgal ettiği bölgelerden çekilmeyen ve sözde soykırım iddialarından vazgeçmeyen, Azerbaycan topraklarını boşaltmaktan kaçan Ermenistan’la sınırların açılmasına dair en küçük ihtimal bile kurumumuzu derinden kaygılandırmaktadır, dedi.

Azerbaycan Yazarlar Birliği’ne göre on binlerce Türk’ün kanını akıtmakla övünen Ermeni rejimi ile münasebetlerdeki davranışlar Türk milletinin tarihi ananelerine ve manevi değerlerine saygısızlıktır. Aynı zamanda böyle bir adımın atılması “Bir millet, iki devlet” prensibi ile ifade edilen ilişkilere zarar verir. Şu anki vaziyette Ermenistan’la sınırların açılması Türkiye ile tarihi kardeşlik bağlarına darbe vuracaktır.

ANS TV

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.