Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama, Bush' un Ağzıyla Konuşuyor !

?İran, hala gerçek bir tehdit?miş! 

06 Nisan 2009
Obama, Bush' un Ağzıyla Konuşuyor !

ABD Başkanı Barack Obama, dün AB zirve toplantısı için gittiği Prag’da yaptığı konuşmasında, halefi George Bush’un tavrını tazeleyerek, İran’ın hala gerçek bir tehdit olduğunu iddia etti.
 Fransa haber ajansına bildirdiği habere göre, Obama, dün Çek Cumhuriyeti başkenti Prag’da yaptığı konuşmasında ayrıca kendisinin, bir hayli çekişmelere yol açan Orta Avrupa’ya füze kalkanı yerleştirilmesi projesini takip edeceğini bildirdi.

Yine aynı habere göre, Obama söz konusu konuşmasında, İslami İran’la ilgili olarak, Beyaz Saray’ın eski yetkililerinin iddialarını tekrarlarken, İran’ın nükleer faaliyetleri ve Balistik füzesinin sadece ABD için değil, İran’ın kendi komşuları ve Amerikan müttefiklerine karşı gerçek bir tehdit olduğunu iddia etti.

Obama ayrıca, bölgeye füze kalkanı yerleştirme projesini, İran tehdidi diye nitelendirdiği mesele için takip edeceğini ifade ederken, İslami İran tehdit unsuru olmaktan çıkana kadar füze kalkanı sistemini durdurmayacaklarını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.