Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tayland' da Şia Ve Ehli Sünnet Cuma Namazını Birlikte İkame Ettiler

3 Nisanda Tayland?ın ?Puket? şehrinde Şia ve Ehlisünnet Cuma namazını birlikte ikame ettiler. 

06 Nisan 2009
Tayland' da Şia Ve Ehli Sünnet Cuma Namazını Birlikte İkame Ettiler

İran Kur’an Haber Ajansı İKNA’nın Kuzeydoğu Asya Şubesinden bildirdiği habere göre Puket şehri “Hidayt’ül Müslimin” mescidi imamı ve Ehlisünnet camiasının daveti üzerine Ayetullah “Cevat Mervi, Elmustafa üniversitesinin Tayland temsilcisi Hüccet’ül İslam “Emiri” ve Hüccet’ül İslam “Seyit Süleyman Hüseyni” düzenlenen Cuma namazı merasimine katıldılar.

Ayetullah Mervi Seyit Süleyman Hüseyni’nin tercümanlığı eşliğinde yaptığı konuşmasında Tayland Müslümanlarının vahdetinin gerekliliği üzerinde durdu.

Ayetullah Mervi: Bütün alanlarda Müslümanların vahdeti böyle olmalıdır zira günümüz İslam düşmanları mezhepler arasında ihtilaf oluşturmayı hedeflemişlerdir. Müslümanların vahdet safını bölmek düşmanların en önemli hedefidir ve Filistin’de iç ve dış ayrıcalık yarattıkları gibi Müslüman kardeşlerimizin öldürülmesi için girişimde bulunmaktadırlar.

Ayetullah Mervi: Bugün Müslümanlar mezhebi ihtilafları bir kenara bırakmalı ve günümüz İslam dünyası birlik ve beraberliğini korumanın çaresine bakmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.