Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lahey' de Afganistan Konferansı

Hollanda'nın Lahey kentinde, 70 Uluslararası kuruluş ve ülke temsilcilerinin katılımıyla, Afganistan konferansı yapıldı.  

01 Nisan 2009
Lahey' de Afganistan Konferansı

Bir günlük Afganistan konferansına katılan Afganistan cumhurbaşkanı Hamid Karzai yaptığı açıklamada, Amerika'nın Afganistan konferansına Afganistan komşusu ülkeleri çağırma kararının memnuniyet verici olduğunu zira komşu ülkelerin katkısı olmadan Afganistan sorununun çözümlenmeyeceğini ve terörün kökünün de kazınmayacağını söyledi.

Amerika dış işleri bakanı Hillary Clinton ise mart ayının başlarında yaptığı açıklamada; İran'ın Afganistan güvenliğini sağlamada önemli bir rol üstlendiği için Afganistan ile ilgili uluslar arası Lahey konferansına davet edildiğini söylemişti. Amerika başkanının Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Hoolbruk da Lahey’de yaptığı açıklamada; İran'ın Afganistan'ın güvenlik ve istikrarını sağlama konusunda yapıcı bir rol üstlendiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.