Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türk Medyası Sonuçları Böyle Gördü

Türkiye dün sandığa gitti. Seçimlerden zaferle çıkacağından emin olan AKP, Başbakan Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi, partilileri tatmin etmedi. 

30 Mart 2009
Türk Medyası Sonuçları Böyle Gördü

Türkiye basını seçimleri manşetlerinde genellikle AKP'ye seçmen uyarısı şeklinde gördü.
Yurtdışı basını da seçimleri farklı yorumlarla okurlarına bildirirken, genel kanı AKP'nin güven tazelemesine rağmen, uyarı aldığını, başta Kürt sorununa yaklaşım olmak üzere iktidarın poltikasını gözden geçirmesi gerektiğini yazdılar.

Hürriyet gazetesi seçim sonuçlarını, "Sandıktan uyarı: One Minute" şeklinde okurlarına bildirirken, Radikal gazetesi de benzer bir başlık kullandı: Halk ' One Minute' dedi

Sol çizgisiyle bilinen Birgün gazetesi, " Seçmen AKP'nin hızını kesti" başlığıyla çıkarken; Cumhuriyet gazetesi, "Seçmenden AKP'ye uyarı" şeklinde haberi okurlarına verdi. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteler ise AKP'nin oy oranındaki düşüsü, ekonomik krize bağladı. Sabah gazetesi, "Krizin etkisi" manşetini atarken; Yeni Şafak, "Krize rağmen güvenoyu" başlığını kullandı.

Seçime ilgi yurtdışında da vardı. İngiliz BBC kanalı, "AKP ilk defa oy kaybetti" derken; The İndependet, "Seçimleri kazandı ancak zafer AKP'nin değil" dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYA BASININDA YEREL SEÇİMLER

Hürriyet: "Sandıktan Uyarı: One Minute"
Sandıktan AKP'ye uyarı çıktı. AKP 2004 Yerel Seçimleri'ne göre 2, 2007 Genel Seçimleri'ne göre ise 7 puan kayba uğradı.


Sabah: "Krizin etkisi"
Seçmen sandıkta sert mesaj verdi: AK Parti, oylarındaki düşüşe karşın birinci parti oldu.

Zaman: "Seçmen umut dağıttı"
Türkiye, yerel seçimlerden başarıyla çıktı. Dün sandığa koşan halk, partilere önemli mesajlar verdi.

Yeni Şafak: "Krize rağmen güvenoyu"
Türkiye son yılların en heyecanlı seçim yarışını izledi. Demokrasi şöleni gibi geçen seçim gününün ardından açılan sandıklar, AK Parti için güvenoyu niteliğinde sonuçlandı.

Cumhuriyet: "Seçmenden AKP'ye uyarı"
2007 seçimlerinde yüzde 47 oyla tek başına iktidar olan AKP, il genel meclisi sonuçlarına göre şu ana kadar oyların ancak yüzde 39.13'ünü alabildi. Oy oranı 2007 seçimlerine göre yüzde 7, 2004 yerel seçimlerine göre de yüzde 2 geriledi. CHP oy oranı iki puan arttırdı. MHP oyunu yüzde 14'ten yüzde 16.2o'ye, Saadet Partisi 2.34'ten 5.28'e, DTP de yüzde 5'ten 5.27'ye çıkardı.

Vatan: "Sandıktan uyarı çıktı"
AKP girdiği dördüncü seçimde ilk kez oy kaybetti. 2007 genel seçimi sonuçlarına göre 8 puan gerileyerek yüzde 39.3'e indi.

Radikal: "Halk 'one minute' dedi"
İktidardaki AKP'nin oyları ilk defa geriledi...

Akşam: "Sandık törpüsü"
Yerel seçim sonuçları, AKP'li kurmayları şoke edince dudaklardan şu sözler döküldü: Şok, şok, şok.. Adaysa aday hizmetse hizmet... Neden bu sonuç!

Milliyet: "Seçmenin manşeti"
Bugüne kadar girdiği her seçimden oyunu artırarak çıkan iktidar partisi AKP, 1.5 yıl önce yüzde 47'ye yükseldiği sandıkta yüzde 40'ın altına indi

Birgün: "Seçmen AKP'nin hızını kesti"
Seçimlerin ilk sonuçlarına göre AKP'nin yükseliş döneminin geride kaldığı görülüyor. AKP'nin oyları yüzde 40'ı aşamadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.