Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD' nin Teknoloji Harikası Düştü

Amerika'nın en yeni savaş uçağı serisi olan F-22 tipindeki bir uçağının Kaliforniya eyaletinde düştüğü bildirildi. 

29 Mart 2009
ABD' nin Teknoloji Harikası Düştü

Rusya Haber ajansı Ria Novosti'nin haberine göre Amerikan Hava Kuvvetlerine ait F-22 tipindeki bir savaş uçağı, Kaliforniya eyaletindeki Edwards Hava Üssün yakınlarında düştü. 
Amerika'nın en yeni savaş uçağı olan F-22 tipindeki uçağın düşüş nedeni açıklanmazken, uçağın 21 yıldır pilotluk yapan 49 yaşındaki pilotunun öldüğü belirtildi. 
Test uçuşu sırasında düştüğü belirtilen F-22 tipi savaş uçaklarında bir pilotun bulunduğu bildirildi. 
Lockeed Martin şirketi tarafından üretilen F-22 tipi savaş uçaklarının son derece ileri teknoloji ürünü savaş donanımlarına sahip olduğu ve radara yakalanmadığı bildiriliyor. 
Fiyatının 130-180 milyon Dolar olduğu belirtilen F-22 tipi savaş uçaklarının, birçok ülke tarafından talep edilmesine rağmen Amerikan yönetiminin bu uçakların satışını yasakladığı ifade ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.