Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?Azerbaycan Ordusu Her Duruma Müdahaleye, Her An Hazırdır?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sözcüsü Eldar Sabiroğlu, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin işgal altında tuttuğu topraklarda düzenlediği tatbikatı değerlendirdi.  

29 Mart 2009
?Azerbaycan Ordusu Her Duruma Müdahaleye, Her An Hazırdır?

“Ermenilerin Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında tatbikat yapması ilk değildir. Ermeniler bununla neyi göstermek istiyorsa, çok büyük yanlış yapıyorlar.” diyen Eldar Sabiroğlu, sözlerinin devamında “Bu gün hangi tarafın daha büyük askeri imkanlara sahip olduğunu Ermenistan da çok iyi bilmektedir. Bu durum birçok uluslar arası göstergelerde bellidir. O yüzden şunu bilsinler ki, Azerbaycan ordusu her duruma müdahaleye, her an hazırdır. İkide bir tatbikat düzenlemekle ülkemizi etkileyeceklerini sanmasınlar; en fazla dünyaya bir kez daha işgalci ve kural tanımaz olduklarını gösterirler” dedi.. 

Bu tarz tutumların Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili görüşmelerin durumunu da olumsuz etkileyeceğini bildiren Sabiroğlu, “Ermeniler şunu artık anlamadır ki, beceriksiz tatbikatları gözler önündedir. Tatbikatta 4 Ermeni askerin ölümü Ermenistan ordusunun ne kadar hazırlıklı olduğunu gösteren en büyük belgedir.” Sözleriyle açıklamasını tamamladı.

 
Hatırlatalım ki Ermenistan Ağdam’ın işgal altındaki Uzundere bölgesinde 26-27 Mart’ta askeri bir tatbikat düzenlemişti. Tatbikatta top ve tanklardan çeşitli hedeflere ateş açılmıştı. Tatbikat süresince Terter, Berde ve Ağcabedi’nin bazı köylerinden ateş sesleri açıkça işitilmişti. Ayrıca, bugün Ermenistan ordusunun işgali altında olan Azerbaycan’ın Ağdam şehrinin Suma Güllüce ve İlhıçılar köyleri istikametinde güçlü bir yangına şahit olundu. Kalın duman tabakası cephe hattının karşı tarafından ve komşu bölgelerden de görülebiliyor. 

ANS Pres

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.