Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Acil İnişte Dua Eden Pilota Hapis

Sicilya'da denize zorunlu iniş yapan bir uçağın pilotu ve pilot yardımcısı, dua ettikleri için hapis cezası aldı. 

26 Mart 2009
Acil İnişte Dua Eden Pilota Hapis

Sicilya açıklarında 2005 yılında açık denize zorunlu iniş yapan Tuinter Havayolu'na ait bir yolcu uçağının Müslüman pilotu ve pilot yardımcısı, acil inişi prosedürünü uygulamak yerine dua ettikleri iddiasıyla 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Tunus Havayolları'na bağlı olan firmanın pilotlarından Şefik Garbi ve yardımcı pilot Ali Kebayir, uçağın yakıt göstergesinde meydana gelen arıza nedeniyle yakıtın bittiğini anlamamış ve uçağı denize indirmişti.
16 yolcunun hayatını kaybettiği kazadan sağ kurtulan mürettebat ve yolcular, uçaktan kopan bir parçaya tutunmuştu.
Kazadan kurtulan yolcular, pilot Kebayir ve yardımcısının inişten hemen önce panik halinde yüksek sesle dua ettiğini iddia ediyordu.
Davaya bakan savcılar, pilotun uçağı en yakın havaalanına çevirmek yerine denize inmeyi tercih etmesinin ölümlere yol açtığını öne sürmüştü.

Gazeteport

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.