Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABDli General: Irak' tan Çekilme Rotası Belirlenmedi

Erdoğan'ın "Irak'taki Amerikan askerlerinin topraklarımız üzerinden çekilmesine izin verebiliriz" açıklamasına ABD'den ilk cevap geldi. 

25 Mart 2009
ABDli General: Irak' tan Çekilme Rotası Belirlenmedi

ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Carter Ham, çekilme için Türkiye'ye ihtiyaç duyulup duyulmayacağının henüz kesintleşmediğini söyledi.

General Carter Ham, Başbakan Erdoğan'ın CNN'e verdiği demeçten memnuniyetini dile getirerek, "Teklif, türkiye ile abd arasında gelişen ilişkilerin işaretidir" dedi.

Ancak General Carter, Merkez Komuta'nın Irak'tan asker çekme sürecinde Türkiye üzerinden bir güzergaha gereksinimi kalmayabileceğini ifade etti.

Irak'taki Amerikan askerlerinin Kuveyt'ten deniz yoluyla ya da Irak'tan havayoluyla tahliye edilmesi öngörülüyor.

ABD'nin Irak ile vardığı anlaşma gereğince ülkede bulunan yaklaşık 142 bin askerini 2011 yılının sonuna dek geri çekmesi gerekiyor.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.