Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Avrupa Biriği: Savaşı Gürcistan Başlattı

Avrupa Komisyonu, 2008 Ağustos ayında Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaşı Gürcistan'ın başlattığını belirtti. 

24 Mart 2009
Avrupa Biriği: Savaşı Gürcistan Başlattı

News.ru haber ajansının haberine göre, Ağustos ayında Rusya ve Gürcistan arasında çıkan savaşın nedenleri ile ilgili bir rapor hazırlayan Avrupa Komisyonu, raporda savaşın Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili tarafından çıkarıldığı görüşünü savundu.
Avrupa Komisyonu tarafından yaz aylarında yayınlanması beklenen rapora göre, 7 Ağustos tarihinde Güney Osetya'daki Gürcü barış gücü askerlerinin komutanı Mamuki Kuraşvili'nin televizyonda yaptığı bir konuşmada, Güney Osetya'da anayasal düzenin kurulması için Gürcistan'ın karar aldığını açıkladığı, bu açıklamanın savaşın başlangıç noktası olduğu belirtiliyor.
Aynı anda 12 bin askerin ve 75 tankın hiçbir hazırlık yapılmadan Güney Osetya'ya giriş yapmasının imkansız olduğunun belirtildiği raporda, Saakaşvili'nin hazırlıdığı operasyon yüzünden Rusya ve Batı ülkeleri arasında Soğuk Savaş döneminden itibaren en sıcak günlerin yaşadığı ifade edildi.
Raporda, Gürcistan 5 gün süren savaşın sorumlusu olarak görülürken, Rusya ise son birkaç yıl içerisinde Güney Osetya vatandaşlarına Rusya pasaportlarını vermesinden dolayı Gürcistan'ın içişlerine karışmış olduğu kaydedildi.

Rusya.ru

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.