Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya: İran Bölgesel Bir Güç

Rusya başbakanlık sözcüsü, ülkesinin İran ve Türkiye ile enerji hususunda işbirliğinden yana olduğunu ifade ederek, İran'ın bölgesel bir güç olduğunu söyledi. 

24 Mart 2009
Rusya: İran Bölgesel Bir Güç

Rusya'nın Sesi radyosuna konuşan Dimitri Peskov, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgesel bir güç olduğunu söylediğini kaydederek, İran'a yönelik Batılı ülkelerin İran'ın Ortadoğu'daki nüfuzunu önlemediğini ifade etti.
Rusya'nın, İran ve Türkiye ile enerji, petrol, doğalgaz, yakıt taşımacılığı ve nükleer enerji işbirliğinden yana olduğunun altını çizen Peskov, üç ülke arasındaki işbirliğin geliştirilmesini istedi.
İran'daki Buşehr nükleer santralinin tamamlanması durumunda Türkiye enerji piyasasına girmek için Rusya'nın şansını artıracağını da kaydeden Rus yetkili, üç ülkenin başka ülkelerde ortak nükleer işbirliği yapabileceklerini söyledi.

irib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.