Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

''Irak' ta Bütün Etnik Kavim Ve Gruplar Arasında Birlik Ve Dayanışma Zarurettir.''

Irak'ın tanınmış taklit mercii ve dini liderlerinden Ayetullah Ali Sistanî'nin temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelaî Irak'ta bütün etnik kavim ve grublar arasında birlik ve dayanışmanın zaruret olduğunu söyledi. 

19 Mart 2009
''Irak' ta Bütün Etnik Kavim Ve Gruplar Arasında Birlik Ve Dayanışma Zarurettir.''

Ayetullah Ali Sistanînin temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelaî Musul'dan bir grub dini şahsiyetle yaptığı görüşmesinde, Musul'dan böyle seçkin bir grubun Kerbela'ya gelmiş olması Iraklı grublar arasındaki vahdetin güçlendirilmesinin çabaları olarak görülmesi gerekir dedi.

Abdulmehdi Kerbelaî açıklamasında, Irak'ın her noktasında, bütün Iraklı vatandaşlar gibi Hıristiyanların da güven içerisinde olmasının zaruret olduğunu hatırlatarak, "her ne isim üzerine olursa olsun, Hıristiyanların tehdit altında olması onların şehirlerinden çıkartılmak istenmesi kabul edilemez. Şehirlerinden çıkarılan Hıristiyanların yeniden şehirlerine dönmeleri gerekir" dedi.

Musul'dan Kerbela'ya giden ve 180 kişiden oluşan heyetin, bölgedeki Şii ve Sünni aşiret liderleri, dini ve kültürel şahsiyetlerden oluştuğu bildirildi.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.