Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kazakistan' a ABD' den Camili Açılım

Kazakistan-ABD İşbirliği Örgütü, Kazakistan'da cami inşa ettirecek. 

18 Mart 2009
Kazakistan' a ABD' den Camili Açılım

Kazinform ajansının Kazakistan-ABD İşbirliği Örgütüne dayanarak verdiği habere göre, cami, Amerikalı Müslümanların yardımlarıyla yaptırılacak ve Kazakistan Müslümanlarına armağan edilecek.

Amerikalıların daha önce başka bir ülkede cami inşa ettirmediği belirtilen haberde, Kazakistan'a cami yapımının ''ABD tarihinde yeni bir sayfa açan bir ilk olacağına'' dikkati çekilerek, bunun ABD'nin Müslüman alemi ile yakınlaşmaya yönelik yeni siyasi stratejisinin bir göstergesi olduğu iddia edildi.

Haberde, cami inşaatı için Kazakistan-ABD İşbirliği örgütünün proje yarışması düzenlediği, yarışmaya Amerikan ve Kazak mimarların katılabileceği bildirildi.

Caminin bu yılın sonuna doğru hizmete açılmasının planlandığı, açılış törenine bölge ülkelerinden önde gelen toplum, din ve siyaset adamlarının davet edileceği belirtildi.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.