Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Geleceğini Oyluyor

Azerbaycan'da cumhurbaşkanının görev süresinin sınırlanmasını kaldıran referandum yapılıyor. 

18 Mart 2009
Azerbaycan Geleceğini Oyluyor

Azerbaycan'da cumhurbaşkanının görev süresinin iki dönemle sınırlanmasını kaldıran anayasa değişikliği hakkında görüş bildirmek için halk bugün sandık başına gidiyor.

Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Mezahir Penahov, düzenlediği basın toplantısında, halk oylamasının şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli şartların oluşturulduğunu söyledi.

Azerbaycan'da sivil iradenin güçlendiğini, dolayısıyla seçmenlerin önceki yıllara göre seçimlere ilgisinin de yüksek olduğunu belirten Penahov, anayasadaki değişiklik hakkında halkı bilgilendirme amacıyla radyo, televizyon ve yazılı basında yayınlar yapıldığını kaydetti.

Penahov, yabancı gözlemcilerin sayısının 172 olduğu, gözlemcilik başvurusunda bulunan Azerbaycan vatandaşlarının sayısının ise 47 bini bulduğunu, gazetecilerin seçimleri izlemesinde de herhangi bir sınırlama yapılmayacağını bildirdi.

Azerbaycan'da 125 seçim bölgesi ve 5 bin 367 oy kullanma merkezi bulunurken, kayıtlı seçmen sayısı 4 milyon 897 bin 966 olarak açıklandı.

Mevcut yasalara göre, halk oylamasının geçerli olması için katılımın yüzde 25'ten az olmaması gerekiyor.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.