Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iraklı General: ABD İran' ın İnsansız Uçağını, Sınırı Geçince Düşürdü...

Şubat sonlarında Irak sınırını geçen bir İran insansız uçağının ABD tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. 

16 Mart 2009
Iraklı General: ABD İran' ın İnsansız Uçağını, Sınırı Geçince Düşürdü...

ABD kuvvetlerinin birkaç hafta önce Irak hava sahası içinde bir İran insansız uçağını düşürdüğü ileri sürüldü.

Irak savunma bakanlığından askeri operasyonlar başkanı General Abdülaziz Muhammed Jassim, "İnsansız İran uçağı sınırı geçti. Uçak, çok uluslu kuvvetlerin radarı tarafından farkedildi. Yolu kesildi ve düşürüldü. İnsansız uçağı bir Amerikan uçağı düşürdü." dedi.

Abdülaziz Jassim, "Çok uluslu kuvvetlerin aldığı habere göre, bu insansız uçak Irak sınırını yanlışlıkla geçti. Bağdat'ın 100 kilometre yakınına kadar geldi. Irak hava sahasının 10 kilometre içine girdi. Bunun yanlışlıkla meydana gelen bir ihlal olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Olay gününü tam hatırlayamadığını belirten Jassim, bunun Şubat sonları olabileceğini kaydetti.

ABD'nin şu anda resmi rakamlara göre Irak'ta 140 bin askeri bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın geri çekilme planına göre Amerikan kuvvetleri Irak'taki askeri operasyonlarını Ağustos 2010 sonuna kadar durduracak ve 2011 sonuna kadar da ülkeden tamamen çekilecek.

Kaynak: Reuters

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.